Wortel kwark taart

Ingrediënten bodem:

  • 75gram boekweitmeel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Mespuntje zout
  • 1 ei
  • 20gram appelstroop
  • 1 theelepel zoetstof
  • 75gram geraspte wortel
  • 1 theelepel azijn
  • 80gram magere melk
  • 20gram walnoten
  • 15gram rozijnen

Ingrediënten laag 2:

  • 200gram banaan
  • 450gram kwark
  • 2 eetlepel water
  • 8 blaadjes gelatine

Bereiding:
• Verwarm de oven alvast op 200 graden
• Neem een springvorm en vet deze in met wat olijfolie en besprenkel vervolgens met bloem. Hierdoor zal de cake niet aan de bodem vast plakken.
• Neem dan een kom en meng daar de boekweitmeel, kaneel, koekkruiden, bakpoeder en mespuntje zout in.
• Meng dan in een andere kom het ei, appelstroop, zoetstof, azijn en magere melk goed door elkaar tot een glad beslag.
• Schep dan de geraspte wortel door het natte beslag.
• Dan meng je vervolgens de natte ingrediënten met de droge ingrediënten goed door elkaar.
• Schep dan als laatste de walnoten en rozijnen door het beslag.
• Giet het beslag dan in de springvorm en bak ongeveer 15 min in de oven gaar.
• Laat de cake goed afkoelen (zet eventueel even een 1 uur in de koelkast).
• Als de bodem cake goed is afgekoeld kun je verder met de kwark laag.
• Prak als eerst de bananen goed en meng deze met de kwark.
• Leg vervolgens de gelatine blaadjes in koud water voor ongeveer 2 min.
• Verwarm dan 2 eetlepel water in een pan.
• Wanneer het water kookt haal je dit gelijk van het vuur
• Knijp de gelatine blaadjes uit en meng deze goed in het warme water.
• Als de gelatineblaadjes zijn opgelost meng je dit door het kwarkmengsel.
• Verdeel dan het kwarkmengsel over de cakelaag.
• Laat de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast (het liefst een hele nacht).
• Je kunt de taart nog decoreren met wat wortel, walnoten en rozijnen.
• En genieten maar!

voedingswaarde hele taart:
(decoraties zijn niet meegenomen in de voedingswaarde)
1161 kcal / 146 gram koolhydraten / 92 gram eiwitten /  22 gram vet

Voedingswaarde 1 punt (gedeeld door 8):
145 kcal / 18 gram koolhydraten / 11 gram eiwitten / 3 gram vet