Wentelteefjes

Ingrediënten:

  • 3 volkoren boterhammen
  • 1 ei
  • 2 eiwitten
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gram magere melk
  • Halve theelepel vanille essence
  • 1 theelepel olijfolie
  • 2 eetlepels magere kwark
  • 100 gram aardbeien
  • 50 gram frambozen

Bereidingswijze:

  • Pak als eerst je 3 volkoren boterhammen en leg deze alvast klaar. Brood uit de vriezer werkt ook prima, ontdooien is hierbij niet nodig.
  • Neem dan een shakebeker of een schaaltje en kluts hierin het ei, de eiwitten, melk, vanille essence en kaneel goed door elkaar.
  • Pak vervolgens een diep bord of ovenschaal en giet daar het beslag in.
  • Week als eerst 1 boterham een paar seconden in het beslag.
  • Dan doe je een heel klein beetje van de olijfolie in de pan en bak de eerste boterham  aan de ene kant goudbruin met de deksel op de pan.
  • Wanneer de ene zijde gebakken is draai je de boterham om en bak je de andere kant goudbruin.
  • Ondertussen dat de eerste boterham in de pan ligt kun je de tweede boterham alvast in het beslag leggen.
  • Herhaal dan het proces van het bakken met de tweede boterham en leg de laatste boterham in de rest van het beslag.
  • Als ook de tweede boterham is gebakken kun je de laatste boterham bakken. Heb je nog wat beslag over, giet dit dan over de boterham in de pan.
  • Snijd ondertussen alvast de aardbeien in stukjes.
  • Zijn alle boterhammen gebakken, serveer ze dan op een bord en sprenkel er nog wat extra kaneel over.
  • Top af met de kwark en het verse fruit.

Optioneel: Je zou eventueel nog een eetlepel honing over de wentelteefjes kunnen doen voor de smaak, maar is niet nodig. Let hierbij wel op dat honing puur suikers zijn en dan ook veel koolhydraten bevatten. Ook kun je altijd kiezen voor ander fruit. Let wel op dat bij beide aanpassingen de voedingswaarde zoals hieronder zijn aangeven dan iets kunnen veranderen.

Voedingswaarde:
519 Kcal / 60 gram koolhydraten / 34 gram eiwitten / 13 gram vetten