Vegetarische kip kerrie met erwten

Ingredi├źnten voor 4 personen:

  • 350 gram vegetarische kipstukjes
  • 300 gram ongekookte rijst
  • 600 gram doperwten
  • 2 zakjes kerrie kruiden (Knorr), bereid
  • *500 mL melk en 500mL water
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding:

  • Kook de rijst in ruim water in 10 minuten gaar. Giet de rijst af en spoel deze af met water.
  • Kook ook de erwten gaar in ruim water voor 10 min, en giet deze daarna af.
  • Verhit een koekenpan of wok met 1 eetlepel olijfolie. Bak hierin de vegetarische kipstukjes goud bruin.
  • Voeg als eerst de kip kerrie kruiden bij de kipblokjes en vervolgens 500ml melk en 500ml water. Breng het geheel al roerend aan de kook.
  • Voeg tenslotte de erwten toe aan het mengsel.
  • Serveer de rijst en het mengel apart van elkaar. Geniet van je vegetarische kip kerrie!

Voedingswaarden per portie:
Energie: 639 kcal | Koolhydraten: 99,5 gram | Eiwitten: 36 gram | Vetten: 7,5 gram

*Afhankelijk van de voorkeursconsistentie de hoeveelheid melk en water toedienen. Voedingswaarden zijn op basis van 500mL melk