Skyrtaart

Ingrediënten voor 1 taart:

  • 2 bakken Skyr (smaak na keuze)
  • 11 gelatine blaadjes
  • 17 lange vingers

Bereiding:

  • Leeg de bakjes Skyr in een keukenmachine en mix de Skyr glad.
  • Week de gelatine blaadjes ongeveer 5 minuten los van elkaar in koud water.
  • Leg ondertussen de lange vingers op de bodem van de springvorm en besprenkel met water.
  • Knijp vervolgens de gelatine blaadje goed uit en los ze op in 5 eetlepels kokend water (de blaadje moeten echt volledig opgelost zijn).
  • Doe de opgeloste gelatine bij de Skyr in de keukenmachine en mix goed door elkaar.
  • Giet het mengsel voorzichtig in de springvorm.
  • Laat de taart minimaal 2 uur goed opstijven in de koelkast.
  • Snij in in puntjes en serveer.

Variatie:

  • Maak het nog feestelijker met stukje vers fruit erop!!

Gezondere versie op taart!

Voedingswaarde per stuk (1/8 van de taart):

166 kcal | 15 g eiwit | 0.8 g vet | 23 g koolhydraten