RECEPTEN

Eetsmakelijk!

Krokante kip met rijst

Krokante kip met rijst Ingrediënten voor 1 persoon: 15 gram Kellog's all bran 1 volkoren beschuit 1 eetlepel Kruiden Mespuntje zout 1 eiwit 100 gram kipfilethaasjes 55 gram volkoren rijst 50 gram kastanje champignons 3 eetlepels mais 6 cherry tomaatjes 50 gram...

Lees meer

Romige aziatische pasta

Romige Aziatische pasta Ingrediënten voor 1 persoon: 65 gram volkoren macaroni (ongekookt) 1/2 paprika 6 kleine tomaatjes 1/2 wortel 1/2 prei 6 champignons 1 theelepel olijfolie 1 eetlepel zuivelspread light 1 theelepel hoisin saus 1 theelepel 5-spice kruiden 1/2...

Lees meer

Mugcake

Mugcake Ingrediënten: 1 eiwit 75 gram yoghurt* 50 gram appelmoes** 50 gram banaan 30 gram meel*** 1 theelepel cacaopoeder kaneel naar wens 1⁄2 theelepel bakpoeder Bereidingswijze: Neem als eerste een mok of een schaaltje dat in de magnetron mag. Doe daar alle natte...

Lees meer

Gezonde pizza

Gezonde pizza Ingrediënten voor 1 persoon: 1 volkoren wrap 2 eetlepels tomatensaus ½ bol (light) mozzarella 4 champignons 1 paprika 1 blikje tonijn basilicum en oregano 1 eetlepel hummus Bereidingswijze: Bak de volkoren wrap 2 minuten op 180 graden in de oven. Haal de...

Lees meer

Wortel kwark taart

Wortel kwark taart Ingrediënten bodem: 75gram boekweitmeel 1 theelepel kaneel 1 theelepel koekkruiden 1 theelepel bakpoeder Mespuntje zout 1 ei 20gram appelstroop 1 theelepel zoetstof 75gram geraspte wortel 1 theelepel azijn 80gram magere melk 20gram walnoten 15gram...

Lees meer

Avocado Dip

Avocado Dip Ingrediënten voor 1 persoon Halve avocado 3 theelepels magere kwark Limoensap van een halve limoen Bereiding: Doe alle ingrediënten in een kommetje en blend deze totdat je een romige substantie krijgt. Breng op smaak met peper en zout. Voedingswaarden per...

Lees meer

Vegetarische kip kerrie met erwten

Vegetarische kip kerrie met erwten Ingrediënten voor 4 personen: 350 gram vegetarische kipstukjes 300 gram ongekookte rijst 600 gram doperwten 2 zakjes kerrie kruiden (Knorr), bereid *500 mL melk en 500mL water 1 eetlepel olijfolie Bereiding: Kook de rijst in ruim...

Lees meer

Skyrtaart

Skyrtaart Ingrediënten voor 1 taart: 2 bakken Skyr (smaak na keuze) 11 gelatine blaadjes 17 lange vingers Bereiding: Leeg de bakjes Skyr in een keukenmachine en mix de Skyr glad. Week de gelatine blaadjes ongeveer 5 minuten los van elkaar in koud water. Leg...

Lees meer

Bananenpannenkoekje

Bananenpannenkoekje met topping Ingrediënten voor 1 pannenkoek: 1 banaan 2 eieren 1-2 eetlepel havermout kaneel 1 theelepel olijfolie Ingrediënten topping (optioneel): 1-2 eetlepels skyr / magere kwark fruit Bereiding: Prak de banaan met een vork fijn in een kommetje....

Lees meer

Minestronesoep

Minestronesoep à la Yvette Ingredienten: 350 g kipfilet 1 prei 125 g ui 1 kg tomaten 1 eetlepel olijfolie 2 teentjes knoflook 140 g tomatenpuree 1 theelepel paprikapoeder (gerookt) 2 blokjes runderbouillon 1 blikje maïs (140 g) 125 g rode kidney bonen 125 g ongekookte...

Lees meer

Frisse zomerse salade

Frisse zomerse salade met aardbeien, mango en avocado Ingrediënten voor 4 personen: 1 krop trio sla 1 bak aardbeien 1 mango 1 avocado 1 limoen ½ pepertje 2 eetlepels olie Bereiding salade: Was de sla en het fruit. Snij de sla fijn en de aardbeien door de midden. Schil...

Lees meer

Rookvleesrolletjes

Rookvleesrolletjes met light roomkaas Ingrediënten voor 15 stuks: ½ bakje pijnboompitten 15 plakjes rookvlees ½ bakje Philadelphia light ½ komkommer ½ zakje rucola Bereiding: Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Besmeer elk plakje rookvlees voor de helft...

Lees meer

Omeletwrap

Omeletwrap met pesto van bouillon Ingrediënten voor 2 wraps (10 hapjes): Voor de omeletwraps 6 eieren 2 theelepels olie Voor de pesto 20 g verse basilicumblaadjes 20 g pijnboompitten 20 g Parmezaanse kaas 1 teentje knoflook 3 eetlepels groentebouillon Peper Voor de...

Lees meer

Hummus

Zelfgemaakt hummus  Ingrediënten: 225 g kikkererwten 2 eetlepels tahin 2 tenen knoflook ½ citroen 1 theelepel komijn Peper en zout Olijfolie Paprikapoeder Bereiding: Laat de kikkererwten uitlekken en meng met de tahin. Snij de knoflook in kleine stukjes en voeg aan de...

Lees meer

Gevulde eieren

Gevulde eieren met avocado Ingrediënten voor 12 stuks: 6 eieren 1 avocado ½ citroen 1 teentje knoflook Peper en zout Paprikapoeder Bereiding: Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze schrikken door de eieren onder koud water af te spoelen. Pel de eieren en snij ze...

Lees meer

Gevulde mini-paprikaatjes

Gevulde mini-paprikaatjes met tonijnsalade Ingrediënten: 1 bak mini-paprikaatjes 1 rode ui 1 blikje tonijn op water 1 bakje cottage cheese (200 g) ½ citroen Peper Bereiding: Snij de paprikaatjes doormidden en verwijder de zaadlijsten. Versnipper de rode ui. Laat het...

Lees meer

Springrolls

Springrolls / lenterolletjes Ingrediënten: (volkoren)noedels Groente, zoals: paprika, komkommer, wortel, lente-ui, sla, wokgroenten (kan zowel warm als koud) Zalm, garnalen, surimi, kip, vlees (waar je zin in hebt) Rijstpapier Chillisaus/sojasaus Bereiding: Kook de...

Lees meer

Vegetarische quinoasalade

Vegetarische quinoasalade met feta, noten en druiven Ingrediënten voor 2 personen: 130 g ongekookte quinoa ¼ groentebouillonblokje 1 gele paprika ½ rode ui ½ komkommer 150 g druiven 60 g fetakaas 50 g gehakte pecannoten (of andere noten) Bereiding: Kook de quinoa in...

Lees meer

Courgettespaghetti

Courgettespaghetti met kipfilet, tomaat, mozzarella en pesto  Ingrediënten voor 2 personen: 60 g ongekookte volkoren spaghetti 1 courgette (courgettepasta ook kant-en-klaar te koop in de supermarkt) 1 ui 250 g kipfilet 125 g (light) mozzarella 10 ml olie 1 teentje...

Lees meer