Minestronesoep à la Yvette

Ingredienten:

  • 350 g kipfilet
  • 1 prei
  • 125 g ui
  • 1 kg tomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 140 g tomatenpuree
  • 1 theelepel paprikapoeder (gerookt)
  • 2 blokjes runderbouillon
  • 1 blikje maïs (140 g)
  • 125 g rode kidney bonen
  • 125 g ongekookte Barilla Maccheroni (of andere pasta)

Bereiding:

  • Snij de kipfilet in kleine stukjes.
  • Was de groente en snij de prei in dunne halve ringen en de uien en tomaten grof.
  • Verwarm de olie in een pan en knijp de knoflook erin uit.
  • Fruit de uien in de olie en bak de tomatenpuree kort mee.
  • Gooi alle tomaten erbij en laat 5 minuten meebakken.
  • Breng op smaak met paprikapoeder.
  • Voeg 1,5 liter water met de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
  • Kook ondertussen in een andere pan de pasta gaar en kook de kipfiletblokjes mee.
  • Spoel de maïs en bonen af.
  • Puree de soep en voeg de prei, maïs en bonen toe.

Smakelijk!

Voedingswaarde totale pan:

1532 kcal | 129 g eiwit | 29 g vet | 192 g koolhydraten