Krokante kip met rijst

Ingredi├źnten voor 1 persoon:

  • 15 gram Kellog’s all bran
  • 1 volkoren beschuit
  • 1 eetlepel Kruiden
  • Mespuntje zout
  • 1 eiwit
  • 100 gram kipfilethaasjes
  • 55 gram volkoren rijst
  • 50 gram kastanje champignons
  • 3 eetlepels mais
  • 6 cherry tomaatjes
  • 50 gram diepvries erwten
  • Halve eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel hoisin saus

Bereidingswijze:

  • Zet de oven alvast aan op 175 graden en kook wat water in de waterkoker.
  • Neem dan de bakplaat uit de oven en leg hier een blaadje bakpapier op.
  • Giet dan het gekookte water in de pan en kook hier de rijst in (kijk op de verpakking voor de correcte kooktijd van de rijst).
  • Vervolgens neem je een schaaltje en verkruimel daar de kellogs en het beschuit in.
  • Voeg daar ook de kruiden aan toe en een snufje zout.
  • Scheid dan in een ander schaaltje het eitje en neem alleen het eiwit.
  • Pak dan de kipfilethaasjes en haal deze eerst door het eiwit heen en vervolgens door het kruimel beslag.
  • Door het eiwit blijven de kellogs aan de kipfilet plakken.
  • Leg de kipfilet op de bakplaat en verdeel de rest van de kruimels (die eventueel niet zijn blijven plakken) over de kipfilet.
  • Schuif de kipfilethaasjes in de oven op een van de onderste lagen (op die manier wordt de kip langzaam gaar zonder dat hij te snel aanbrand). Deze zal in ongeveer 20min gaar zijn.
  • Snijd dan nu de champignons in plakjes en leg de rest van de groente alvast klaar.
  • Neem dan een koekenpan en verhit daar de halve eetlepel olijfolie in.
  • Bak dan als eerst de champignons en vervolgens de rest van de groente.
  • Wanneer de rijst gaar is, giet deze dan af.
  • Meng de rijst bij de gebakkengroente en maak het op smaak met de eetlepel hoisin saus.
  • Serveer op een bord of kom samen met de krakante kip uit de oven.
  • Indien je het lekker vind een schijfje citroen erbij voor de frisse smaak!

Optioneel: Voor het gemak kun je voor de groente ook een pak kant en klare wokgroente nemen.

Voedingswaarde:
580 Kcal / 74 gram koolhydraten / 40 gram eiwitten / 10 gram vetten