Courgettespaghetti met kipfilet, tomaat, mozzarella en pesto 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 60 g ongekookte volkoren spaghetti
  • 1 courgette (courgettepasta ook kant-en-klaar te koop in de supermarkt)
  • 1 ui
  • 250 g kipfilet
  • 125 g (light) mozzarella
  • 10 ml olie
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g cherrytomaatjes
  • Peper
  • 20 g pesto
  • Basilicumblaadjes

Bereiding:

  • Kook de volkoren spaghetti gaar en maak ondertussen de courgettespaghetti met de spirelli.
  • Snipper de ui en snij de kipfilet en mozzarella in stukjes.
  • Verwarm een wokpan op hoog vuur en doe de olie in de pan.
  • Pers de knoflook erin uit en doe de blokjes kipfilet er doorheen.
  • Wok met de ui en bak daarna de cherrytomaatjes mee.
  • Voeg de courgettespaghetti toe en laat enkele minuten garen.
  • Breng op smaak met peper en pesto.
  • Doe de volkoren spaghetti in een bord en schep het wokmengsel er op.
  • Serveer met mozzarella en eventueel basilicumblaadjes.

Eet smakelijk!

Per portie: 565 kcal | 50 g eiwit | 24 g vet | 35 g koolhydraten | 3 g voedingsvezels